Taylor Swift

2. června 2011 v 17:36 |  celebrity
Známá americká country-popová zpěvačka Taylor Alison Swift se narodila 13. prosince 1989 a je nejen úspěšnou zpěvačkou ale i textařkou, kytaristkou, hudební producentkou a dokonce herečkou.
Ve Spojených státech se, podle Nielsen SoundScan, stala v roce 2008 nejprodávanější zpěvačkou roku. Jejích alb se dohromady prodalo na čtyři miliony kopií.
V roce 2006 vydala svůj debutový singl "Tim McGraw" a následně své stejnojmenné debutové album, kterému bylo následně několikrát uděleno platinové ocenění Recording Industry Association of America.
V listopadu 2008, Swift vydala své druhé album, Fearless. Fearless a Taylor Swift skončily v roce 2008 na místech číslo tři a číslo šest, respektive, s tržbami 2,1 a 1,5 milionu dolarů.
Fearless se vyhoupávalo na vrchol na Billboard 200 v 11 nenásledujících týdnech, žádné album nestrávilo více času na první pozici od roku 2000.
Forbes zařadil Swift mezi 69 nejmocnějších celebrit roku 2009, s výdělkem 18 milionů dolarů. Swift byla Billboard Magazine jmenována Umělcem roku 2009.

Diskografie

  • Studiová alba
    • Taylor Swift (2006)
    • Fearless (2008)
    • Speak Now (2010)
    • Mean (2011)
  • EP
    • Sounds of the Season: The Taylor Swift Holiday Collection (2007)
    • Beautiful Eyes (2008)
  • Živá alba
    • Live From SoHo (2008)
  • Video-alba
    • CMT Crossroads: Taylor Swift & Def Leppard(2008)
    • 

OBRÁZKY

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
   bezva-supr-blog.blog.cz       BEZVA-SUPR-BLOG      můj bezva,supr BLOG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!